A A A K K K
для людей із порушенням зору
Буцька селищна територіальна громада
Уманського району Черкаської області

Рішення виконавчого комітету Про підготовку проекту бюджету Буцької селищної територіальної громади на 2021 рік

Дата: 24.11.2020 21:15
Кількість переглядів: 690

 

Буцька селищна рада

Виконавчий   комітет

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 23 листопада  2020 року                                                                          № 1

Про підготовку проекту бюджету

Буцької селищної територіальної

громади на 2021 рік та проекту

прогнозу бюджету Буцької селищної

територіальної громади на 2022 - 2023 роки

Керуючись підпунктом 1 пункту «а» статті 28, пунктом 1 частини другої статті 52, частини 6 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи:

 – лист Мінфіна від 18.09.2020 № 05110-14-6/28827 щодо показників місцевих бюджетів та міжбюджетних трансфертів, визначених у проекті Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік», схваленого на засіданні Кабінету Міністрів України 14 вересня 2020 року та поданого на розгляд Верховної Ради України (реєст. № 4000 від 14.09.2020); 

– особливості складання проектів місцевих бюджетів на 2021 рік, доведені листом Міністерства фінансів України від 14.08.2020 № 05110-14-6/25094;

– зміни до Бюджетного кодексу України, внесені Урядом на розгляд Верховної Ради України (реєст. № 4100 від 15.09.2020);

– використання головними розпорядниками бюджетних коштів та іншими учасниками бюджетного процесу у процесі планування бюджетних програм Методичних рекомендацій щодо впровадження та застосування гендерного підходу в бюджетному процесі, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 02.01.2019 № 1,

відповідно до Бюджетного кодексу України, Бюджетного  регламенту Буцької селищної ради, який затверджено рішенням виконкому Буцької селищної ради від 15 вересня 2020 року № 32, з метою своєчасного та якісного забезпечення формування проекту місцевого бюджету Буцької селищної територіальної громади на 2021 рік та прогнозу бюджету Буцької селищної територіальної громади на 2022-2023 роки, 

виконком селищної ради

ВИРІШИВ:

 1. Створити робочу групу з питання підготовки проекту бюджету територіальної громади на 2021 рік та проекту прогнозу бюджету територіальної громади на 2022 – 2023 роки у складі згідно з додатком 1.

 2.Затвердити Положення про робочу групу з питань підготовки проекту рішення ради про бюджет Буцької селищної територіальної громади на 2021 рік та прогнозу на 2022 та 2023 роки згідно з додатком 2.

3. Керівнику робочої групи Сергію Залізняку:

3.1. Забезпечити організацію роботи та дотримання порядку з формування проекту бюджету територіальної громади на 2021 рік та проекту прогнозу бюджету територіальної громади на 2022 - 2023 роки на підставі діючих положень бюджетно-податкового законодавства, з урахуванням засад та принципів формування бюджету, які закладені в проекті Основних напрямів бюджетної політики на 2021 - 2023 роки та інших нормативно-правових актів, які стосуються бюджету.

3.2. Опрацювати з робочою групою попередні розрахунки, подані головним розпорядником бюджетних коштів до проекту бюджету територіальної громади на 2021 рік.

3.3. Провести аналіз бюджетних запитів, поданих головними розпорядниками бюджетних коштів до проекту бюджету територіальної громади на 2021 рік, дотримуючись принципів на яких ґрунтується бюджетна система, а саме обґрунтованості, збалансованості, ефективності, результативності та цільового призначення та підготувати пропозиції щодо їх включення до проекту бюджету територіальної громади.

3.4. Подати проект рішення про бюджет територіальної громади на 2021 рік разом з прогнозом на наступні за плановим два бюджетні періоди на схвалення виконавчим комітетом Буцької селищної ради та на розгляд і затвердження Буцькою селищною радою (частина четверта статті 21 та частина друга статті 77 Бюджетного кодексу України).

 

4. При плануванні дохідної частини проекту бюджету територіальної громади на 2021 рік та прогнозу бюджету територіальної громади на 2022 - 2023 роки доцільно керуватися основними макропоказниками економічного і соціального розвитку України на 2021 - 2023 роки, схваленими постановою Кабінету Міністрів України від 29 липня 2020 р. № 671, листом Міністерства фінансів України від 14.08.2020 № 05110-14-6/25094 «Про особливості складання розрахунків до проектів місцевих бюджетів на 2021 рік», нормами чинних Бюджетного та Податкового кодексів України.

 

5. При розрахунку показників видатків та кредитування до проекту бюджету територіальної громади на 2021 рік головним розпорядникам бюджетних коштів, які фінансуються у 2020 році з бюджету територіальної громади, необхідно враховувати особливості складання проектів місцевих бюджетів, підвищення розмірів державних соціальних стандартів та забезпечити подання відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності в установлені ним терміни:

5.1. Попередніх обґрунтованих розрахунків потреби обсягів видатків та кредитування у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами та за типовою програмною класифікацією видатків та кредитування місцевих бюджетів та кодами економічної класифікації видатків (або за напрямками, визначеними планом використання бюджетних коштів) з поясненням по кожному коду (напрямку), а по спеціальному фонду – ще й у розрізі видів надходжень.

5.2. Пропозиції щодо затвердження в установленому порядку лімітів споживання енергоносіїв у термін до 20 листопада 2020 року.

5.4. Проектів програм територіальної громади та змін до існуючих програм у термін до 01 грудня 2020 року.

5.5. Старостам пропозицій щодо переліку об’єктів, будівництво яких буде здійснюватися за рахунок коштів бюджету розвитку та за рахунок видатків на проведення робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг та розрахунків потреби в коштах на виконання робіт по благоустрою сіл.

6. Головним розпорядникам бюджетних коштів подати до фінансового відділу у визначені ним терміни бюджетні запити за доведеними формами та з урахуванням вимог Інструкції з їх підготовки, до яких додати розрахунки, аргументовані пояснення та аналіз обсягів видатків з обґрунтуванням необхідності додаткової потреби у них.

6.1. Під час підготовчої роботи зі складання бюджетних запитів на 2021 рік:

6.1.1. Здійснити оптимізацію витрат шляхом виключення непріоритетних та неефективних витрат, виходячи з необхідності забезпечення фінансовими ресурсами тільки тих видатків, що забезпечують здійснення основних функцій і завдань головного розпорядника бюджетних коштів.

6.1.2. Організувати роботу з розроблення заходів оптимізації видатків, у тому числі шляхом зменшення непершочергових видатків, виконання яких з бюджету територіальної громади не мають чіткої законодавчої і нормативної регламентації.

6.1.3. Опрацьовувати запити, звернення, пропозиції щодо виділення коштів з бюджету територіальної громади, і враховувати їх у разі доцільності та можливості реалізації за рахунок коштів бюджету територіальної громади (виходячи з реальних фінансових можливостей бюджету територіальної громади та за умови, що вирішення порушених питань належить до компетенції органів місцевого самоврядування та видаткових повноважень бюджету територіальної громади, визначених Бюджетним кодексом України).

6.1.4. Обґрунтувати доцільність продовження терміну виконання програм територіальної громади та провести оцінку їх ефективності за конкретними індикаторами результативності.

6.1.5. Забезпечити неухильне дотримання вимог частини четвертої статті 77 Бюджетного кодексу України.

6.1.6. Забезпечити виконання програми енергозбереження та енергоефективності в бюджетній сфері, максимальної економії головними розпорядниками бюджетних коштів витрат на оплату комунальних послуг та енергоносіїв.

6.1.7. Здійснити заходи щодо удосконалення мережі бюджетних установ, які утримуються або отримують фінансову підтримку за рахунок коштів бюджету територіальної громади.

7. У разі внесення змін до Податкового кодексу України та Бюджетного кодексу України забезпечити перегляд та приведення головним розпорядником розрахунків відповідно до чинного законодавства.

 8. Контроль за виконанням даного розпорядження залишаю  за собою.

 

 

Селищний голова                                                             Сергій .Залізняк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь