A A A K K K
для людей із порушенням зору
Буцька селищна територіальна громада
Уманського району Черкаської області

Обговорення громадських слухань "Детального плану території Буцького каньйону та прилеглої житлової та громадської забудови в смт Буки Маньківського району Черкаської області".

Дата: 25.11.2019 15:41
Кількість переглядів: 378

ОГОЛОШЕННЯ

Буцька селищна рада повідомляє про те, що 25 листопада 2019 року в приміщенні актової зали селищної ради відбулись громадські слухання

щодо врахування громадських інтересів у зв’язку з питань затвердження містобудівної документації «Детального плану території Буцького каньйону та прилеглої житлової та громадської забудови в смт Буки Маньківського району Черкаської області».

Присутніх на громадських слуханнях було 33 особи.

 

 ВИРІШИЛИ:

  1. Підтримати проект «Детальний план території  кварталів житлової та громадської забудови що прилягають до вулиці Центральної в смт Буки Маньківського району Черкаської області», рекомендувати подати проект рішення про затвердження містобудівної документації на розгляд Буцької селищної ради (відповідно до п.8 ст. 19 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»);
  2. Довести зміст цієї резолюції громадського слухання до депутатів селищної ради для розгляду та оприлюднити текст резолюції на офіційному сайті Буцької селищної ради.

 

 

 

КОМУНАЛЬНЕ ПРОЕКТНО-ВИРОБНИЧЕ

АРХІТЕКТУРНО-ПЛАНУВАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО

«ОБЛАРХБЮРО» ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

вул.Хрещатик, 223  м. Черкаси 18000, тел. 37-14-01 факс 37-35-03

 

 

__________________ № ____________                                Яремчуку Руслану Анатолійовичу

                                                     

                                                                                   

На ваш лист

від 22.10.2019

        

         Пояснювальна записка і всі креслення знаходяться у замовника містобудівної документації – в Буцькій селищній раді. Тільки Буцька селищна рада як власник містобудівної документації може надавати вам копії містобудівних документів. Крім того весь детальний план території був розміщений на сайті Буцької селищної ради.

         В 1994 році, Буцька селищна рада передала гр. Дорошенко М.С. безкоштовно у приватну власність земельну ділянку для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площею 0,12 га., в той час коли чинним генеральним планом села, розробленим і затвердженим у 1974 році Київським проектним інститутом «Гипроград», розміщення житлових і господарських будівель та споруд в цьому місці, поруч із гідрологічною пам’яткою природи місцевого значення «Водоспад «Вир»» не передбачалося.

         Крім того, вся земельна ділянка площею 0,12 га знаходилася в прибережній захисній смузі згідно ДБН 360-92** та Водного і Земельного Кодексів, де чітко записано, що будівництво будь-яких споруд крім гідротехнічних і гідрометричних забороняється.

         Конкретне розміщення гідрологічної пам’ятки природи місцевого значення «Водопад «Вир»» в детальному плані було взято із положення про гідрологічну пам’ятку природи місцевого значення «Водопад «Вир»» погодженого 25.12.2012 р. із:

  1. З Держуправлінням охорони навколишнього природнього середовища в Черкаській області.
  2. З юридичним сектором Держуправління охорони навколишнього природнього середовища в Черкаській області.
  3. З відділом земельних ресурсів рослинного та тваринного світу, заповідної справи, екомережі та радіаційної безпеки Держуправління охорони навколишнього природнього середовища в Черкаській області.
  4. З Буцькою селищною радою.

       

 

 

        Будівля водяного млина (збудований в 1838 році) відноситься до гідротехнічних споруд і являється нововиявленою пам’яткою архітектури місцевого значення і занесена у Відомості до складання державного реєстру національного культурного надбання.

        Рішенням Виконкому Черкаської обласної ради народних депутатів від 21.11.1984 р. №354 «Водопад «Вир»» занесений в мережу територій і об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення.                  

          Згідно з положенням про гідрологічну пам’ятку природи місцевого значення «Водопад «Вир»» : «Пам’ятку природи створено з метою охорони та збереження красивого ландшафту, утвореного скелястими, обривистими берегами річки подекуди порослими кущовими та деревними вербами, болотною та скельною рослинністю, а також потоками води».

          Тому зони охоронюваного ландшафту якраз і забезпечують виконання ДБН 360-92** розділ 11.8 пункти: а), б), в). та 11.4.

          Будь-яке будівництво, що прилягає до пам’яток природи буде спотворювати цінний природний ландшафт і пам’ятки природи, негативно впливати на його зорове сприймання та на видові точки і зони, звідки розкриваються види на пам’ятки та їх комплекси. В нашому випадку – природний комплекс із скель, дерев, рослин та потоків води.

          На скелі, де знаходиться Ваша земельна ділянка розташована найкраща видова площадка для огляду водопаду «Вир», водяного млина і початку каньйону.

          В той же час ця красива скеля і все, що на ній проглядається з протилежного берега річки Гірський Тікич, зі сторони млина, греблі і дериваційного каналу де передбачені детальним планом території зони відпочинку та огляду красивих природних ландшафтів.

          Кожна будівля і споруда на цій скелі буде негативно впливати на сприйняття оточуючого природного ландшафту завдаючи йому шкоди. Це можливо порівняти із нанесенням вм’ятин чи навіть подряпин на ваше любиме авто.

          Поки заплановане Вами будівництво двоповерхових будівель і споруд біля пам’ятки природи знаходяться на папері – шкода поки що завдається віртуально. Коли все це набудувати вона буде вже реальна.

          Адже і всі злочини починаються із думок та планів…

          В Буки їдуть звідусіль, не тільки з Черкащини, а вже з усієї України і навіть із-за кордону не тому, що хтось побудував тут красиву хату, а тому, що тут існує Буцький Каньйон, а в ньому знаходиться цілий ряд красивих природніх ландшафтів в тому числі така перлина як «Водопад «Вир»». І це є вже особлива власність всієї України.

          Щодо обміну земельними ділянками, то враховуючи вищесказане, критерії і цілі тут вбачаються скоріше як патріотичні ніж сугубо бізнесові.

         

 

 

 

          Прибережна захисна смуга річки Гірський Тікич детальним планом території встановлена 50 метрів, враховуючи конкретні містобудівні умови і ситуацію, яка склалася у відповідності до вимог Водного Кодексу України (Ст. 88 сьомий абзац).

          Запропонований розмір прибережної захисної смуги був погоджений обласною містобудівною радою.

          Навколо дериваційного каналу, детальним планом території  передбачена, по обидві сторони, охоронна зона шириною 5 м., для обслуговування цього каналу.  

 

Директор КПВАПП «Облархбюро»

Черкаської обласної ради                                                         О.Д. Головата          

 

                                                                                                                                                            

ГАП                                                                                             І.В.Коляда

 

 

 

ПРОТОКОЛ

громадських слухань

 щодо врахування громадських інтересів у зв’язку  з питань затвердження  містобудівної документації «Детального плану  території  Буцького каньйону  та прилеглої  житлової  та громадської забудови в смт Буки Маньківського району  Черкаської області»

25 листопада  2019 року смт Буки

Місце проведення: Черкаська область, Маньківський район смт Буки, вул. Центральна , 28 приміщення Буцької селищної ради, актова зала.

Час проведення: 10.00 год.

Організатор громадського обговорення: Буцька селищна  рада.

Порядок денний:

1. Обрання голови громадських слухань та секретаря для ведення протоколу громадського слухання, затвердження регламенту засідання;

2. Про необхідність розроблення та затвердження містобудівної документації «Детальний план території Буцького каньйону та прилеглої  житлової  та громадської забудови в смт Буки Маньківського району Черкаської області»  (надалі Детальний план території), узагальнення пропозицій громадськості до даного проекту.

3. Доповідь представника проектної організації.

4. Обговорення матеріалів Детального плану території. Запитання до основних доповідачів.

5.Погодження затвердження «Детального плану території  Буцького каньйону та прилеглої житлової та громадської забудови в смт Буки Маньківського району Черкаської області».

6. Підбиття головуючим підсумків  та закриття громадських слухань.

 

ПРИСУТНІ: голова селищної ради – Залізняк С.С.,секретар селищної ради – Бабак Л.А., землевпорядники селищної ради Дивна Н.І.. та  Варич О.Б., начальник гуманітарного відділу Животенко С.А., спеціаліст-юрисконсульт селищної ради  Осічнюк О.С., співробітник КПВАПП « Облархбюро» Черкаської обласної ради Коляда І.В., головний архітектор проекту, співробітник  КПВАПП « Облархбюро» Черкаської обласної ради - Садимах Т.М., директор КПВАПП « Облархбюро» Черкаської обласної ради – Головата О.Д., головний архітектор Маньківського району  - Пашніна А.І.

Забудовник земельної ділянки по вулиці Ю.Гагаріна ,49  -  Яремчук Р.В.,

Забудовник земельної ділянки по провулку Містечковий, 7 Крилов М.Д. Представники громади: Всього 33 особи ( Список додається).

Розгляд порядку денного:

  1. Обрання голови громадських слухань та секретаря для ведення протоколу громадського слухання, затвердження регламенту засідання.

Виступив: гр. Осічнюк О.С., який  запропонував обрати головою громадських слухань Залізняка С.С., секретарем Бабак Л.А.

Регламент громадських слухань:

1. Доповідь головуючого – 5хв.

2. Доповідь розробника детального плану території – до 15 хв.

3. Виступи учасників громадських слухань – 3 хв.

4. Обговорення пропозицій – до 15 хв.

5. Голосування – 5 хв.

6. Оголошення резолюції – до 10 хв.

7. Кількість голосів для схвалення - більшість присутніх.

ГОЛОСУВАЛИ: «За» - 33

 «Проти» - 0

«Утримались» -0

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний і регламент засідання.Головуючим обрати – Залізняка С.С., секретаряем громадських слухань – Бабак Л.А.., лічильна комісіяСвистун О.С.. Животенко С.А.. Слободяник О.В.

  1. Про необхідність розроблення та затвердження містобудівної документації «Детальний план території Буцького каньйону та прилеглої житлової та громадської забудови в смт Буки Маньківського району Черкаської області» 

ВИСТУПИЛИ: Залізняк С.С.- голова ради.

Голова громадських слухань Залізняк С.С. повідомив про порядок організації та проведення громадських слухань. Зазначив, що відповідно до ст.21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Закону України «Про основи містобудування» та Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України №555 від 25 травня 2011 року громадське слухання вважати відкритим. Селищний голова зазначив, що це друге засідання громадських  слуханнь з даного питання . Перше відбулося 12 серпня  2019 року. Засідання вважалося не закритим з тієї причини, що представники  проектної організації на засідання громадських слухань не з’явилися.  Головуючий нагадав присутнім, про те, що оголошення про початок розроблення містобудівної документації було оприлюднене в районній газеті «Маньківські новини» №  від 25 серпня 2019 року та на сайті Буцької селищної ради з 12 липня 2019 року.  

Голова слухань наголосив на тому, що для Буцької селищної об’єднаної громади дуже важливим є дане питання. Затвердження даного плану дасть можливість розвивати інфраструктуру Буцького каньйону- а це великий плюс для іміджу та економіки громади.

3. Доповідь представника проектної організації.

Від КПВАПП « Облархбюро» Черкаської обласної ради  слово тримала Садимах Тетяна Михайлівна. Тетяна Михайлівна  розказала ( одночасно з демонстрацією картографічних матеріалів Буцького каньйону і прилеглої території), які об’єкти для розвитку інфраструктури каньйону і прилеглої території були замовлені для нанесення на карту плану замовником - селищною радою.    

 Крім того, Тетяна Михайлівна зауважила, що до « Облархбюро» було направлено два клопотання:

  1. Від Крилова М.Д., який просив змінити цільове призначення земельної ділянки за адресою: провулок Містечковий ,7. Його клопотання частково задовольнили. Так, як на цій земельній ділянці розташована ветеринарна аптека, то частині земельної ділянки змінили цільове призначення.
  2. Від Яремчука Р.А., який зауважив, що на детальному плані відсутня його земельна ділянка та його житловий будинок.

ВИСТУПИВ: співробітник КПВАПП « Облархбюро» Черкаської обласної ради Коляда І.В., який зачитав висновок містобудівної ради Черкаської обласної ради, в якому вказано причини цієї відсутності. Іван Володимирович зауважив, що лист хотіли вручити йому особисто, але наразі при громадськості, краще його озвучити. ( Лист додається)

4. Обговорення матеріалів Детального плану території. Запитання до основних доповідачів.

ВИСТУПИЛИ: Руслан Анатолійович Яремчук попросив пояснити йому при зібранні , з яких причин його земельна ділянка не внесена в детальний план.

ВИСТУПИЛИ: Садимах Тетяна Михайлівна, яка вказала такі причини:

  • Дана земельна ділянка знаходиться в радіусі обмежень санітарної зони;
  • Земельна ділянка межує із гідрологічною пам’яткою природи « Водоспад «ВИР»», яка також має свою зону;
  • В генеральному плані за 1972 рік на даній земельній ділянці немає будинку взагалі. Крім того, до цієї ділянки дуже близько знаходиться дорога.

Яремчук Р.А., зауважив, на промову Тетяни Михайлівни, що не існує установлених меж санітарної зони.

ВИСТУПИЛИ:

- головний архітектор Маньківського району Пашніна А.І., яка дала відповідь на дане питання : У зонуванні Маньківського району за 1984 рік було внесено санітарні зони. І дана санітарна зона у ньому присутня.

ВИСТУПИЛИ:-Яремчук Р.А. також сказав, що дарувати дану земельну ділянку в комунальну власність Буцької селищної ради він не буде.

ВИСТУПИЛИ: - директор КПВАПП « Облархбюро» Черкаської обласної ради  Головата О.Д. зауважила,  що згідно Закону України « Про відчуження земельних ділянок, інших об’єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності» ОМС можуть викупляти земельну ділянку  для суспільних потреб або навіть примусово  відчужувати.

 Крім, того, керуючись  Постановою КМУ « Про затвердження  Порядку проведення  громадських слухань щодо врахування  громадських інтересів під час розроблення  проектів містобудівної документації на місцевому рівні» ( п.15), слід сказати, що « остаточне рішення  під час затвердження містобудівної документації приймає відповідний орган місцевого самоврядування».

ВИСТУПИЛИ:- Алла Іванівна порадила Яремчуку Р.А. знайти спільну мову з органами місцевого самоврядування і по можливості помінятись земельними ділянками аналогічного розташування.

ВИСТУПИЛИ:- Яремчук Р.А. сказав, що йому ніхто нічого не пропонував, на що Сергій Степанович зауважив, що Руслану Анатолійовичу була запропонована земельна ділянка на якій, згідно детального плану  має бути розміщений музей меду та ресторан. Руслан Анатолійович  відмовився.

ВИСТУПИЛИ:- Яремчук Р.А. підтвердив цей факт. Він сказав, що дійсно він не хоче , щоб на його ділянці був музей меду.

ВИСТУПИЛИ:- Сергій Степанович Залізняк відповів, що згідно Детального плану на пропонованій ділянці має бути саме музей меду та ресторан і ніяких змін ми не можемо вносити, так як даний об’єкт планувався при розробці інфраструктури каньйону та прилеглої території.

- Селищний голова також зауважив, що інтереси Яремчука при зміні ділянок врахувалися б (ресторан). А наразі на теперішній ділянці він проводить комерційну діяльність, не сплачуючи жодної копійки в казну селищної ради.

5.Погодження затвердження «Детального плану території  Буцького каньйону та прилеглої житлової та громадської забудови в смт Буки Маньківського району Черкаської області».

Головуючий Залізняк С.С. поінформував , що за результатами громадського слухання, відповідно до чинного законодавства необхідно прийняти резолюцію громадських слухань.

Ознайомив присутніх з проектом тексту резолюції.

РЕЗОЛЮЦІЯ

  1. Підтримати проект «Детальний план території  кварталів житлової та громадської забудови що прилягають до вулиці Центральної в  смт.Буки  Маньківського району  Черкаської  області», рекомендувати подати проект рішення про затвердження містобудівної документації на розгляд Буцької селищної ради (відповідно до п.8 ст. 19 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»);
  2. Довести зміст цієї резолюції громадського слухання до депутатів селищної ради для розгляду та оприлюднити текст резолюції на офіційному сайті Буцької  селищної ради.

 

Так як запитань і зауважень більше не було, приступили до голосування. Сергій Степанович, зауважив, що до голосування він запрошує тільки жителів Буцької селищної об’єднаної територіальної громади.

ГОЛОСУВАЛИ:

За - 33 особи

Проти – 1 ( Яремчук Р.А. – не є жителем Буцької селищної ОТГ)

ВИРІШИЛИ: затвердити резолюцію та донести її зміст до депутатів селищної ради.

6. Підбиття головуючим підсумків та закриття громадських слухань.

Головуючий оголосив, що згідно рішення зборів дане питання затверджене і буде винесене на засідання сесії селищної ради. Головуючий оголосив засідання громадських зборів закритим.

 До протоколу  додаються :

1.Журнал реєстрації учасників громадських слухань щодо реєстрації

« Детального плану території Буцького каньйону та прилеглої житлової та громадської забудови в смт Буки Маньківського району Черкаської області» ;

2.Журнал реєстрації виступів учасників громадських слухань щодо « Детального плану території Буцького каньйону та прилеглої житлової та громадської забудови в смт Буки Маньківського району Черкаської області» .

 

Голова громадських слухань ___________________ С.С. Залізняк

Секретар громадських слухань _________________Л.А. Бабак

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь