A A A K K K
для людей із порушенням зору
Буцька селищна територіальна громада
Уманського району Черкаської області

Порядок сплати ПДФО до місцевого бюджету

Дата: 13.12.2021 13:14
Кількість переглядів: 760

Фінансовий відділ Буцької селищної ради доводить  до відома, що порядок сплати (перерахування) податку на доходи фізичних осіб до бюджету встановлено пунктом 168.4 статті 168 ПКУ.

Створений підрозділ,  уповноважений  нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) податок на доходи фізичних осіб (далі ПДФО) до селищного бюджету.

Порядок сплати (перерахування) податку до бюджету передбачено статтею 168 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-IV (далі-ПКУ), відповідно до якої податок, утриманий з доходів резидентів, підлягає зарахуванню до бюджету згідно з нормами Бюджетного кодексу України.

Так, відповідно до статті 64 Бюджетного кодексу України, податок на доходи фізичних осіб, який сплачується податковим агентом-юридичною особою (її філією, відділенням, іншим відокремленим підрозділом) чи представництвом нерезидента-юридичної особи, зараховується до відповідного місцевого бюджету за її місцезнаходженням (розташуванням) в  обсягах податку, нарахованого на доходи, що сплачуються фізичній особі.

Підпунктом 168.4.3 п.168.4 ст.168 ПКУ передбачено, що суми ПДФО, нараховані відокремленим підрозділом на користь фізичних осіб, за звітний період перераховується до відповідного бюджету  за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу.

У разі якщо відокремлений підрозділ не уповноважений нараховувати (сплачувати) ПДФО за такий відокремлений підрозділ, усі обов’язки податкового агента виконує юридична особа. ПДФО, нарахований працівникам відокремленого підрозділу, перераховується до місцевого бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу.

Юридична особа за своїм місцезнаходженням та місцезнаходженням не уповноважених сплачувати ПДФО відокремлених підрозділів, відокремлений підрозділ, який уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) до бюджету ПДФО, за своїм місцезнаходженням одночасно з поданням документів на отримання коштів для виплати належних платникам податку доходів, сплачує (перераховує) суми утриманого ПДФО на відповідні рахунки, відкриті в органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, за місцезнаходженням відокремлених підрозділів (п.п.168.4.4. п. 168.4 ст.168 ПКУ).

Прийнятим Верховною Радою Законом України від 24.05.12 № 4834-V1 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм» внесені зміни до п.п. 14.1.30 п. 14.1 ст. 14 ПКУ, згідно з якими, починаючи з 01.07.2012 року, відокремлені підрозділи для розділу 1V цього Кодексу розуміються у значенні, визначеному Господарським кодексом України ( до цього-Цивільним кодексом України), а для інших розділів у значенні, визначеному Цивільним кодексом України та Законом України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців».

Отже, з 01 липня 2012 року відокремлені підрозділи для цілей розділу 1V ПКУ визначаються з урахуванням норм статті  64 Господарського кодексу України, а не згідно із статтею 1  Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців», тобто, дотримання умови щодо внесення юридичною особою до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців інформації про такі підрозділи не вимагається.

Таким чином, вищезазначені зміни, прийняті до п.п. 14.1.30 п. 14.1 ст. Податкового кодексу України, спрямовані на остаточне законодавче врегулювання питання сплати (перерахування) податку на доходи фізичних осіб за місцем впровадження фактичної діяльності виробничих структурних підрозділів (виробництв, цехів, відділень, дільниць, бригад, бюро, лабораторій тощо) юридичної особи, які розташовані на іншій території, ніж така юридична особа, і не уповноважені нею нараховувати (сплачувати) цей податок.

Враховуючи викладене, відокремленим підрозділам, які здійснюють свою діяльність на території Буцької селищної ради  необхідно сплачувати (перераховувати) податок на доходи фізичних осіб, утриманий з заробітної плати працівників до місцевого бюджету за місцем розташування даного підрозділу на рахунок

UA368999980339149340000023645

Код за ЄДРПОУ: 37930566

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь