A A A K K K
для людей із порушенням зору
Буцька селищна територіальна громада
Уманського району Черкаської області

Які переваги біометричних документів?

Дата: 23.12.2021 08:26
Кількість переглядів: 529

Фото без опису

Біометричні паспорти це практично - паспорт громадянина України, виготовлений у формі пластикової картки буде більш зручним та зносостійким ніж паперовий аналог.

Біометричні паспорти це безпечно - для захисту інформації на електронному носії використовуються новітні технології, що робить підробку електронних документів практично неможливою.

У разі крадіжки чи втрати такого паспорту, зловмисники не зможуть скористатися ним.

Біометричні паспорти це зручно - для зчитування інформації, наприклад на кордоні, будуть використовуватись автоматизовані контрольно-пропускні системи для власників біометричних паспортів. Це по-перше виключить суб‘єктивність та можливість зловживань під час проходження контролю, а по-друге зменшить час необхідний на таке проходження.

Подорожі до країн які використовують автоматичні пропускні системи стануть більш зручними, без виснажуючих черг. Аналогічно, будуть створені умови, необхідні для спрощення та прискорення внутрішньодержавних процедур надання адміністративних послуг, які передбачають ідентифікацію особи.

Крім того, інформація, яка протягом життя може змінюватися, записана лише до електронного чіпу паспорта. Її можна змінити без необхідності виготовлення (і, відповідно, оплати) нового документа у підрозділі міграційної служби.

Зчитати інформацію, яка записана на чіп (окрім відбитків пальців рук), можна за допомогою навіть сучасного смартфона – необхідне програмне забезпечення доступне для безкоштовного завантаження на сайті виробника бланків Поліграф комбінат "Україна"

Кожна особа, персональні дані якої внесені до Єдиного державного демографічного реєстру, має право на безоплатне отримання довідки про внесення інформації до Реєстру та видані документи. Форма довідки затверджена постановою КМУ від 18.10.2017 №784 та видається особі за її заявою, в якій зазначається прізвище, ім'я та по батькові особи, унікальний номер запису в Реєстрі, реквізити документа, протягом трьох робочих днів з дня подання заяви.

                                           

                                          Маньківський сектор УДМС у Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь